Poradna Trampolíny


Autor: | Vloženo: 30.10.2012 000 19:38 | Témata: Poradna Trampolíny

Muže být přes zimu trampolína venku.

máme trampolínu 305cm

  • 30. října 2012 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,

    toto se může lišit v závislosti na značce trampolíny. Existují také speciály určené především ven na celoroční provoz ( dražší trampolíny ), kde je tato informace výrobcem přímo potvrzena. Nicméně ve většině případů se trampolíny nedoporučuje nechávat přes zimu venku. Ochranné plachty by měly sloužit spíše jako ochrana proti horšímu počasí na jaře a létě. Našim zákazníkům doporučujeme z důvodu zachování delší životnosti trampolíny na zimu schovávat.

    Snad jsme pomohli.

    S přáním pěkného dne,
    www.DoMishSPORT.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (11)
    • Ne (1)
  • 30. října 2012 - Oficiální zástupce obchodu Hrajem.eu

    Dobrý den,

    přikláníme se k odpovědi fi. DoMish sport. Pouze doplníme pro případné ponechání venku návod k zazimování trampolíny:

    Ochranná plachta slouží pouze na přezimování v oblastech, kde nehrozí více sněhu. Je však potřeba nejprve sundat vrchní ochrannou síť a kryt pružin. Plachta se natáhne na holou doskokovou plachtu a zachytí se pod rám trampolíny. Pozor, jinak to nepasuje! Kryt je ušit velmi přesně, a pokud by byl natahován na modrý kryt pružin, může dojít k jeho poškození. Tuto plachtu je potřeba zatížit zlehka nahoře po celém obvodě třeba kousky dřevěných trámků, proti odfouknutí plachty.

    Pokud se rozhodnete trampolínu takto zazimovat, doporučuji celou železnou konstrukci včetně pružin před zimou zlehka potřít silikonovým olejem třeba zn. Concord, to samé pokud budete trampolínu uskladňovat, prodloužíte si tímto životnost konstrukce. Mokrý sníh nebo vodu (zejména na podzim) musíte se skákací plochy-krycí plachty ometat. Jinak dojde k znehodnocení pružin prověšením váhou sněhu nebo vody. Je také možno do středu plachty vystřihnout otvor o průměru cca 5-7 cm, aby voda mohla odtěkat je to lepší pokud zazimováváte dříve a místo sněhu hrozí, že by ve středu plachty zůstala voda.

    Jakékoliv oděrky nebo škrábance, které rezavějí, očistíme mosazným nebo měkčím kartáčem odmastíme technickým benzínem a zastříkneme, zinkovým sprejem nebo zatřeme zinkovou barvou.

    Pokud ve Vaší oblasti hrozí více sněhu od 10 cm, doporučuji trampolínu celou uschovat, to proto, aby se zbytečně nezatěžovali pružiny mokrým sněhem a do trubek netekla voda po rozpuštění sněhu. Pozor na uschování ochranné sítě, uschovejte ji tam, kde nemáte myši, mohlo by se Vám stát, že ji na jaře budete mít děrovanou!

    Přejeme hodně hezkých chvil s Vaším výrobkem.

    S pozdravem team Hrajem.eu
    www.hrajem.eu

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (16)
    • Ne (1)

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.